1/4

ART ADULTS

Tekenen & schilderen | portret & model

Wanneer je (beter) wilt leren tekenen kun je kiezen voor de lessen gemengde technieken waarin je de technieken van het tekenen & schilderen leert aan de hand van diverse onderwerpen, of je kunt er direct voor kiezen je te specialiseren in portret & model. 

De mens is een van de meest fascinerende onderwerpen om weer te geven: de anatomie, de drama, het verhaal achter het gezicht...het is niet altijd even makkelijk een gelijkend portret te maken, maar zeker niet onmogelijk. In de lessen ga je aan de slag met onder andere vorm, ruimte, schaduw, expressie, stijl en maak je kennis en verdiep je technieken en vaardigheden. 

We starten met een blok tekenen naar levend model (elke les is er een model aanwezig). Je leert de anatomie, leert snelle schetsen opzetten en onder andere het werken met schaduw en licht en donker. In de schilderlessen werken we naar foto en levend model. 

In de modellessen wordt gewerkt met een professioneel model. Houd rekening met een extra bijdrage

Portret & model  | basic
Portret & model schilderen gevorderd

Tekenen & schilderen | gemengde technieken

In deze 10-weekse cursus leer je de basistechnieken van het tekenen & schilderen. We behandelen basisbegrippen/-techniek zoals compositie, kleurgebruik, het weergeven van structuren, perspectief etc. en doen dit vanuit verschillende thema's. 

Maar, goed leren tekenen & schilderen is meer dan techniek en materiaalkennis. We dagen je uit  om met een ander oog naar jouw wereld te kijken: wat zie je, wat valt je op? Vraag het je af, verzamel informatie en dat proberen we weer te geven. 

Nelleke Scharroo: 'Mijn filosofie is dat er eerst een zaadje geplant moet worden. Ik tracht bij mijn cursisten nieuwsgierigheid te kweken en vandaaruit te onderzoeken en creëren. Tegelijkertijd leer ik je materialen en technieken toe te passen om jouw fascinatie weer te geven. Deze nieuwsgierigheid is onmisbaar in zelfs de meest klassieke oefeningen. We werken voornamelijk naar waarneming om je te leren kijken en begrijpen.' 

Materialen: 

Aanschaf: HB potlood, 3B, grafietpotlood, houtskool (middel), conté krijt (zwart en bruin), doezelaar, kneedgum. Tape of knijpers. Schetsblok A2 en dummy (blanco notitie boekje)

Oost-Indische inkt en diverse inktpenselen.

Acrylverf, kleuren: Citroengeel, Alizarin Crimson of Madder Crimson, Gele Oker, Ultramarijnblauw, Gebrande Sienna, Zinkwit, Titaanwit en zwart.

Penselen en kwasten:

een spalter 2,5 cm. Varkenshaar kwast: recht nr. naar persoonlijke voorkeur.

Ronde varkenshaar, dun penseel, rond.

inkt, kroontjespen. Afscheurpalet en poetslappen.

tekenen & schilderen
| basic

Prinsegracht 27

2512 EW Den Haag

info@i-and-art.nl

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon